top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverlesbos

Dag 19 van 21

Vanmorgen op tijd op om de Morning Foodline te doen. Het waait echt heel hard vandaag. We lopen schuin tegen de wind in. Het is bijna lastig om jezelf staande te houden zo rukt en sjort de wind aan me. De zee slaat flink tegen de rotsen bij het kamp. Iedereen heeft het koud. Sommige residents komen met blote voeten op slippertjes in de rij staan voor eten. Sommige resident volunteers komen met alleen een trui (dus zonder warme jas) om te werken. Ik ben in staat om naar de winkel te rijden en jassen in te slaan. Maar dit kan beter centraal aangepakt worden. Want ja, wie ga je anders dan wel en niet een jas geven?

Dit is dus precies waarom Movement On The Ground onderstaande de actie gestart is:

'TAKE THE COLD OUT OF THE CAMPS' Together, we can take the cold out of the refugee camps on the Greek islands. This winter, go without your coat for one day. In return, we will do all we can to winter-proof the camps on Lesvos, Samos and Chios. START YOUR ACTION: https://movementontheground.com/campaigns/take-the-cold-out-of-the-camps-23370

Dus heb je zin om mee te doen? Check even de link ;-)



Vandaag op het programma: de zeepdispensers ophangen in Zone Bauw, het lek bij het Chai Point dichten, informatieborden plaatsen, en nog wat afwerken in Ergon in de oude olijfoliefabriek. Tussendoor nog even de Afternoon Foodline. Een drukke en gezellige dag vandaag.

Vanavond nog even de stad in, paar boodschapjes doen. Morgen weer een dag!


Iedere week krijgen we een update van UNHCR over de status van het aantal vluchtelingen op Lesbos genaamd 'Weekly Snapshot'.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page