top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverlesbos

Dag 20 van 21

Vlak bij de Office in het kamp is een 'nieuwe' oude Isobox geplaatst die nog uit het oude kamp Moria komt. Voorheen stond op deze plek een tent waarin lessen Engels gegeven werden. Deze was vlak voor mijn aankomst 3 weken gelden weggewaaid.

Deze Isobox vraagt enig opknapwerk ;-) Dus vandaag de schouders eronder en samen met Joren en Mahdi eerst de hele tent schoongemaakt en ontdaan van méters oude plakband die werkelijk overal op de metalen wanden zit. Gelukkig deze klus vandaag kunnen klaren met behulp van een grote pot aceton en de nodige spierkracht. Morgen beginnen we met het schilderwerk! Aangezien ik morgen maar tot 14.30 in het kamp zal blijven hoop ik dat we tegen die tijd letterlijk meters hebben kunnen maken.


Eric (onze oude opleidingsmanager van Nimeto) is er vandaag weer! Na een paar maanden in Nederland op het hoofdkantoor gewerkt te hebben en bezoeken aan Samos en Chios is hij nu weer op Lesbos. Leuk dat ik hem tóch nog even kan zien! Het ging er om spannen. Ook wel gek om elkaar op deze plek te treffen. Hopelijk lukt het morgen om nog even bij te kletsen.


Ook vandaag weer met het hele team naar de testlocatie geweest, deze keer kon dat heel handig bij de medische post in het kamp. We hebben namelijk weer een 'positieveling' in het team. Ook deze keer weer testte de rest van het team, inclusief mijzelf, allemaal negatief. Pfff...

Ik hoorde vandaag ook dat ondertussen bijna 10% van de bevolking op het eiland positief is. Dat is een behoorlijk percentage. Covid grijpt dus nu ook hier om zich heen. Reden om in het teamoverleg van vanavond uitgebreid te bespreken welke maatregelen er genomen gaan worden, te kijken hoe we het kamp zo veilig mogelijk houden en te inventariseren waar iedereen behoefte aan heeft om zich daadwerkelijk veilig te voelen. Dit wordt serieus en goed opgepakt. Sommige teamleden gaan voor het eerst sinds een jaar even naar huis met kerst om hun familie te zien. Als dat door Corona niet kan is dat ook wel echt vervelend.


De dag is snel voorbij vandaag. Als we naar de uitgang lopen laat Onno nog even vol trots zien hoe ze het info-bord vandaag geplaatst hebben ;-) Onze jongens van Nimeto zijn goed bezig!

Tot. morgen!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page