top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverlesbos

Dag 10 van 21


Even een voorbeeldje van hoe de zaken hier geregeld en gecommuniceerd worden! Iedere dag krijgen we een duidelijk overzicht van wie waar ingezet wordt. Bovenstaande was voor de Morning Foodline deze ochtend.


Dan het dag-overzicht voor vandaag: (alleen voor de Visiting Volunteers)


En het overzicht voor morgen dat eind van de middag binnen kwam!


Vanmorgen mijn eerste Breakfast Foodline. Op zich niet anders dan de Afternoon Foodline. Behalve dan de inhoud ;-) Samen met Bram op tijd weg van huis, bakje koffie eerst en dan doorrrrr.


Daarna naar de Info Desk. Ook dat was nieuw. Na een korte uitleg zit ik daar alleen. Sena (waarmee ik samen ingedeeld was) moest toch nog andere dingen doen. Op zich prima, meteen in het diepe dan maar, dan leer ik het ook het snelst!

Bij de Infodesk komen inwoners voor vragen over bijvoorbeeld de Foodline of een nieuwe Food kaart, Regelmatig is er een kaart kwijt, soms klopt de kaart niet, of men is verhuisd naar een andere tent. In al die gevallen moet er een nieuwe kaart aangemaakt worden. Hiervoor moeten eerst wat stappen doorlopen worden: Je zoekt ze op in de Master List en checkt of hun naam bij het opgegeven tentnummer staat. Je checkt ook hoeveel mensen er op die tent geregistreerd staan. Als dat allemaal klopt, zet je ze vervolgens in het Foodcard bestand waarin je bij hun tentnummer vermeld waarom er een nieuwe kaart afgegeven is. Ook is er een apart bestand voor zwangeren en mensen met Diabetes.

Probleempje vandaag was dat er geen stroom was én de laminair ook nog kapot was. Een dubbele reden om geen foodcards af te kunnen geven. Gelukkig bestaan er ook tijdelijke gewoon van papier die je voor 1 dag kan afgeven.


Behalve voor de Foodcards kunnen de residents zich bij de Infodesk ook aanmelden als vrijwilliger. Dit kan voor de Foodline, Waste disposal Team, Showerproject, Construction Team, etc. Er is een bestand waarin staat waar er nog hulp nodig is. Na een week wordt gekeken of deze vrijwilliger ook echt steeds aanwezig is op zijn/haar werk. Na minimaal 3 maanden wordt er ook een certificaat afgegeven aan de vrijwilliger om de kans op een baan te vergroten (mocht dit voor deze resident tot de mogelijkheden behoren). Vaak samen met een 'Letter of recommendation', die standaard opgesteld is, of in sommige gevallen persoonlijk geschreven wordt.


Ik ben blij dat er meestal wel een tolk aanwezig is ergens in The Office. Mijn Farsi en Arabisch is nog niet best ;-)


In de middag rond 14u ruil ik van plaats met Sena en ga ik nog even verder werken aan de decoratie van de banken. Als deze klaar zijn kunnen ze namelijk geplaatst worden bij de nieuwe douches! Dan fleurt het daar hopelijk ook een beetje op. Door de regen vanmiddag komt dat helaas niet af. Bram en Onno zijn de hele dag bezig met het plaatsen van een Isobox en het ophangen van zeep-dispensers bij alle toiletten. En dat zijn er best veel....ik zie ze dus weinig vandaag ;-)

Morgen waarschijnlijk schilderen in Ergon. Daar zit het nieuwe kantoor van Movement buiten het kamp (in die oude olijfolie fabriek waar ik eerder over vertelde) Daar is ook wat schilderwerk te doen. En aangezien het morgen 100% kans op regen is, is dat misschien maar beter ook!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page